הנבטת קטניות

ממלאים כוס (לא להתפתות ליותר, כי באמת שיוצאת מזה כמות גדולה) בכל מיני סוגים של קטניות  אותן רוצים להנביט (רצוי להמנע מאפונה חצויה ומעדשים כתומות).
שוטפים את הקטניות היטב במים.
משרים אותן בקערה גדולה (לא ממתכת) עם 3-4 כוסות מים למשך 24 שעות לפחות. יש להחליף את המים 2-4 פעמים במשך היום.
לאחר מכן לשפוך את הקטניות למסננת מפלסטיק. לשים בתחתית הקערה מעט מים ואת המסננת להניח על הקערה. לכסות את המסננת בחיתול בד לח (שכבה אחת או שתיים). לשטוף 2-3 פעמים ביום את המסננת עם הקטניות, להחליף מים בקערה ולהרטיב את החיתול. מומלץ להשאיר במצב זה יום וחצי – יומיים (לכל הפחות עד שרואים את הנבט נובט החוצה מהקטניה).
לשמור במקרר בקופסה אטומה (נשמר כשבוע בתנאים אלה).