Cassava – קסאווה

שם פרמקולוגי: Cassava
שמות בוטניים: Manihot esculenta, Yuca, Manioc

תפקודים:

* לטיפול בשלשול ומלריה.
* עלי הקסאווה משמשים לטיפול ביתר לחץ דם, כאב ראש ובכלל לכאב.
*  לפי הקובנים היא מתאימה לטיפול בתסמונת המעי הרגיז.
* הקסאווה הוא עמילן טבעי ללא גלוטן, ולכן ניתן להפיק ממנו קמח, הנקרא טפיוק, והוא מהווה חלופה לחיטה לחולי צליאק.
קיימים שני סוגים של קסאווה: “מתוקה” או “מרה”, שמשמעותן: נוכחות או העדר רמות רעילות של Glucoside Cyanogenic. מינון של 40 מ”ג Glucoside Cyanogenic קסאווה טהור מספיקה כדי להרוג פרה. בבני אדם זה יכול לגרום לסקלרוזה (Sclerosing) חמורה בלבלב, המובילה דלקת לבלב כרונית. לכן, יש צורך לעבדה לפני האכילה (על ידי השריה, בישול, תסיסה וכדו’).